Örtgratinerad gräddig vitlingfilé

Veckans fisk är vitling, går bra med annan vitfisk. Jag försökte korsbefrukta lite olika fiskrecept samt rensade frysen från örtkryddor. Det blev uppskattat av både mig och barnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Lägg i fiskfiléer, salta och peppra.
Jag fick lägga filéer i två lager och saltade och pepprade på varje lager. Pressa citronsaft över fisken, rivet citronskal fördelas över, samt hackad vitlök strösslas över.

På med örterna. Häll sist på grädden och hummerfonden. In i ugnen ca 15 minuter, tills det luktar fisk.

Ta ut formen, lägg tomatskivorna i snyggt mönster runt om. Ha på brödtärningarna och den rivna osten.

Jag hällde på lite extra grädde på detta. In i ugnen igen tills bra färg. Om såsen ser tunn ut kan du ha i lite maizenamjöl direkt i formen, låt stå en stund till i ugnen i så fall.

Servera med pressad potatis och kokt broccoli eller annan grönsak.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vit fiskfilé, Smör, Salt, Peppar, Citron, Citron, Vitlök, Grädde, Hummerfond, Basilika, Persilja, Dill, Dragon, Stor tomat, Vitt bröd , Ost, maizena
Visningar:
3657
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Vitlingfilé med
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.