Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtgratinerad gräddig vitlingfilé

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Veckans fisk är vitling, går bra med annan vitfisk. Jag försökte korsbefrukta lite olika fiskrecept samt rensade frysen från örtkryddor. Det blev uppskattat av både mig och barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Lägg i fiskfiléer, salta och peppra. Jag fick lägga filéer i två lager och saltade och pepprade på varje lager. Pressa citronsaft över fisken, rivet citronskal fördelas över, samt hackad vitlök strösslas över.
  2. På med örterna. Häll sist på grädden och hummerfonden. In i ugnen ca 15 minuter, tills det luktar fisk.
  3. Ta ut formen, lägg tomatskivorna i snyggt mönster runt om. Ha på brödtärningarna och den rivna osten.
  4. Jag hällde på lite extra grädde på detta. In i ugnen igen tills bra färg. Om såsen ser tunn ut kan du ha i lite maizenamjöl direkt i formen, låt stå en stund till i ugnen i så fall.
  5. Servera med pressad potatis och kokt broccoli eller annan grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.