- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Veckans fisk är vitling, går bra med annan vitfisk. Jag försökte korsbefrukta lite olika fiskrecept samt rensade frysen från örtkryddor. Det blev uppskattat av både mig och barnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Lägg i fiskfiléer, salta och peppra.
Jag fick lägga filéer i två lager och saltade och pepprade på varje lager. Pressa citronsaft över fisken, rivet citronskal fördelas över, samt hackad vitlök strösslas över.
- På med örterna. Häll sist på grädden och hummerfonden. In i ugnen ca 15 minuter, tills det luktar fisk.
- Ta ut formen, lägg tomatskivorna i snyggt mönster runt om. Ha på brödtärningarna och den rivna osten.
- Jag hällde på lite extra grädde på detta. In i ugnen igen tills bra färg. Om såsen ser tunn ut kan du ha i lite maizenamjöl direkt i formen, låt stå en stund till i ugnen i så fall.
- Servera med pressad potatis och kokt broccoli eller annan grönsak.
Publicerat den
1 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar