Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtköttbullar med ärthummus och rödbetssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt färgglad måltid, full av upplevelser både för ögat och för gommen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna mjuka. Skär dem i bitar och blanda med yoghurt, crème fraiche och dill. Salta och peppra.
  2. Lägg de färska örterna i en hög skål och häll över grädden. Mixa med mixerstav, salta och peppra. Lägg i nötfärsen och blanda allt till en jämn smet. Smaka av ifall det behövs mer kryddor.
  3. Koka ärterna i ½ minut. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Pressa saften ur citronen i en skål. Tillsätt olivolja och pressad vitlök. Häll i ärterna och mixa med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med potatismos eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.