Den här rätten kan beskrivas som en modern variant av det klassiska pepparrotsköttet. Köttet serveras med en annorlunda pesto.
Instruktioner
- Gör en bukett av hälften av persiljan, hälften av basilikan, rosmarinen och timjankvistarna. Lägg till lagerbladen och bind runt alltihop med snöre. Skala och klyfta lökarna. Lägg löken och örtbuketten i en kastrull och häll på 2 ½ liter vatten. Koka upp.
- Tillsätt 2 tsk salt och pepparkorn och lägg i köttet. Koka upp och skumma av med en hålslev. Sänk värmen och låt köttet dra i knappt sjudande vatten i 1 timme och 45 minuter.
- Ta av bladen från resten av basilikan och persiljan och lägg dem i en mortel eller mixer.
- Tillsätt pepparrot, citronsaft, ströbröd, ½-1 krm salt, 1 krm grovmald svartpeppar, 3 msk av köttets kokspad och olja. Stöt eller mixa till en slät pesto.
- Ta upp köttet och skär det i tunna skivor. Servera med kokt eller pressad potatis och pepparrotspeston.
Publicerat den
3 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar