Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkokt fransyska med pesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten kan beskrivas som en modern variant av det klassiska pepparrotsköttet. Köttet serveras med en annorlunda pesto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en bukett av hälften av persiljan, hälften av basilikan, rosmarinen och timjankvistarna. Lägg till lagerbladen och bind runt alltihop med snöre. Skala och klyfta lökarna. Lägg löken och örtbuketten i en kastrull och häll på 2 ½ liter vatten. Koka upp.
  2. Tillsätt 2 tsk salt och pepparkorn och lägg i köttet. Koka upp och skumma av med en hålslev. Sänk värmen och låt köttet dra i knappt sjudande vatten i 1 timme och 45 minuter.
  3. Ta av bladen från resten av basilikan och persiljan och lägg dem i en mortel eller mixer.
  4. Tillsätt pepparrot, citronsaft, ströbröd, ½-1 krm salt, 1 krm grovmald svartpeppar, 3 msk av köttets kokspad och olja. Stöt eller mixa till en slät pesto.
  5. Ta upp köttet och skär det i tunna skivor. Servera med kokt eller pressad potatis och pepparrotspeston.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.