Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddade fetaostfyllda zuccinibiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Servera gärna en tomatsås till: Mixa 1 fpk krossade tomater lätt. Smaksätt med 1/2 örtbuljong, olivolja, lite citron och koka upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv zuccinin (inte alltför grovt) och lägg i en sil eller durkslag. Tillsätt 1 tsk salt och låt zuccinin rinna av i ca 20 min. Under tiden hacka dill, mynta, persilja, lökarna fint. Lägg i bunke eller skål och smula ner fetaost. Hacka tomaterna grovt och lägg i. Krama ur så mycket vätska det går ur zuccinin och blanda allt tillsammans med mandelmjöl, fiberhusk, pofiber och äggen. Salta och peppra efter smak. Blanda väl utan att krama för mycket. Låt vila ca 10 min.
  2. Rulla försiktigt (utan att krama) bollar och vänd i någon av mjölsorterna (vetemjöl är väl godast och i så liten mängd att även en lchf:are kan unna sig det. Glutenintoleranta bör välja mandel eller majsmjöl alternativt glutenfritt mjöl)
  3. Platta till bollarna och stek i olivolja på båda sidor tills de är vackert bruna. Efterstek dom i 150 gr ugn ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.