- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Servera gärna en tomatsås till:
Mixa 1 fpk krossade tomater lätt. Smaksätt med 1/2 örtbuljong, olivolja, lite citron och koka upp.
Instruktioner
- Riv zuccinin (inte alltför grovt) och lägg i en sil eller durkslag. Tillsätt 1 tsk salt och låt zuccinin rinna av i ca 20 min.
Under tiden hacka dill, mynta, persilja, lökarna fint. Lägg i bunke eller skål och smula ner fetaost. Hacka tomaterna grovt och lägg i.
Krama ur så mycket vätska det går ur zuccinin och blanda allt tillsammans med mandelmjöl, fiberhusk, pofiber och äggen. Salta och peppra efter smak.
Blanda väl utan att krama för mycket. Låt vila ca 10 min.
- Rulla försiktigt (utan att krama) bollar och vänd i någon av mjölsorterna (vetemjöl är väl godast och i så liten mängd att även en lchf:are kan unna sig det. Glutenintoleranta bör välja mandel eller majsmjöl alternativt glutenfritt mjöl)
- Platta till bollarna och stek i olivolja på båda sidor tills de är vackert bruna. Efterstek dom i 150 gr ugn ca 10 min.
Publicerat den
25 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar