Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkyckling med ljummen potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt vårig örtexplosion! Citron, både i såsen och att klyfta över, hjälper till att lyfta smakerna ytterligare- Prova. 476 kalorier per portion 25 g fett 36 g protein 26 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten 15-20 minuter. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och släng, havlera resten. Låt sparrisen koka med potatisen de sista 2 minuterna, ta upp med hålslev och skölj i kallt vatten för att avstanna kokningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar, trä upp dem på spett. Plocka och finstrimla persilja och dill. Lägg undan hälften till potatisen. Rulla spetten i resterande örter, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Krossa vitlöksklyftorna med baksidan av en kniv.
  3. Stek spetten runt om med vitlöken i 2 msk olja 6-7 minuter. Slunga potatisen i en skål med 1 msk olja, vinäger, pinjekärnor och de sparade örterna. Skölj rädisorna och skiva dem tunt.
  4. Skrubba citronen till såsen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Blanda med créme fraiche, salt och peppar.
  5. Toppa potatissalladen med rädisor och ruccola, smaka av med 2 krm flingsalt och 1 krm peppar. Servera med kycklingspett, citronsås och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.