Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtpanerad kotlett

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Utskuren kotlett är mager mat. Det är också lätt att själv skära bort benet och fettkanten från kotletter med ben. Vi har panerat med dijonsenap och färska örter. Ugnstek potatisen utan fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kotletterna 2 minuter per sida på medelvärme. Ta upp och håll dem varma under folie.
  2. Häll vatten och fond i stekpannan. Koka upp. Blanda mini fraiche med vetemjöl och vispa ner det. Sjud såsen 3 minuter. Tillsätt soja. Smaka av med ev salt och peppar.
  3. Lägg senapen i en klick på en tallrik. Hacka örtkryddorna. Doppa kotlettkanten i senap och sedan i örtkryddorna eller bred på senapen och strö över örtkryddorna.
  4. Servera köttet med ugnsstekta potatisklyftor, sås och sallad.
  5. Ca 295 kcal varav ca 7 g fett, 30 g kolhydrater, 26 g protein

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.