Prova denna rätt som slår rekord, både vad gäller smak och nyttighet med magert kött, vitaminrika ingredienser, vin och färska örter. Färsk eller fryst kanin kan köpas eller beställas i vilt- eller köttaffärer. Se till att få kaninen fackmässigt styckad, eftersom det kan vara ganska svårt om man är ovan.
Instruktioner
- Skölj och torka av kanindelarna. Gnid in köttet med salt och peppar och strö över mjöl. Hetta upp 1 msk olivolja i en teflonstekpanna och bryn köttet runtom. Lägg köttet i en stor ugnsfast form och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala schalottenlök och vitlök. Halvera schalottenlökarna på längden och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i lagom stora munsbitar.
- Hetta upp resten av oljan i stekpannan. Tillsätt schalottenlök, vitlök och paprika. Bind ihop kvistarna av rosmarin, mejram, timjan och persilja till en bukett. Lägg buketten i stekpannan tillsammans med lagerblad och enbär.
- Tillsätt rött vin, balsamvinäger och kycklingbuljong och koka upp. Häll alltsammans över köttet i formen.
- Sätt in formen i ugnen och stek en timma. Smaka av med salt och peppar. Ta upp örtbuketten och lagerbladet och strö över persilja.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar