Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtstekt kanin med paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova denna rätt som slår rekord, både vad gäller smak och nyttighet med magert kött, vitaminrika ingredienser, vin och färska örter. Färsk eller fryst kanin kan köpas eller beställas i vilt- eller köttaffärer. Se till att få kaninen fackmässigt styckad, eftersom det kan vara ganska svårt om man är ovan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av kanindelarna. Gnid in köttet med salt och peppar och strö över mjöl. Hetta upp 1 msk olivolja i en teflonstekpanna och bryn köttet runtom. Lägg köttet i en stor ugnsfast form och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala schalottenlök och vitlök. Halvera schalottenlökarna på längden och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i lagom stora munsbitar.
  3. Hetta upp resten av oljan i stekpannan. Tillsätt schalottenlök, vitlök och paprika. Bind ihop kvistarna av rosmarin, mejram, timjan och persilja till en bukett. Lägg buketten i stekpannan tillsammans med lagerblad och enbär.
  4. Tillsätt rött vin, balsamvinäger och kycklingbuljong och koka upp. Häll alltsammans över köttet i formen.
  5. Sätt in formen i ugnen och stek en timma. Smaka av med salt och peppar. Ta upp örtbuketten och lagerbladet och strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.