Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtstekt lammytterfilé med jordärtskockspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den saftiga lammytterfilén serveras med en trädgårdssallad med rödbetor, morot och bönor samt jordärtskockspuré.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka morötterna mjuka i saltat vatten, dela sedan på mitten och lägg på ett serveringsfat. Koka rödbetor mjuka i vatten och spola sedan kallt vatten på dem och skala. Dela betorna på mitten och lägg på fatet med morötterna.
  2. Koka bönorna i rikligt med saltat vatten i 3 minuter, kyl sedan ner i kallt vatten och lägg dem tillsammans med betorna och morötterna på fatet. Strimla rödlöken och lägg på fatet.
  3. Hetta upp en gjutjärnspanna. Krydda lammfilén med salt och peppar. Krossa vitlöken mellan handen och skärbrädan. Lägg smör, timjankvistar, rosmarin och den krossade vitlöken i gjutjärnspannan.
  4. När smöret tystnar, stek lammfiléerna på båda sidorna. Vinkla stekpannan så du med hjälp av en sked kan ösa det varma smöret över lammfiléerna. När lammet har fått fin färg på båda sidorna, lägg det på en skärbräda och låt det vila i 5 minuter innan servering.
  5. Sätt ugnen på 160 grader.
  6. Skala och skär ner jordärtskockan i mindre bitar. Ringla lite olivolja över och salta. Rosta i ugnen tills de blir gyllenbruna och genommjuka.
  7. Värm upp grädden. Mixa den rostade jordärtskockan med grädden med en handmixer tills den blir slät och får önskad konsistens. Smaka av med salt.
  8. Skölj och torka salladen. Lägg salladen över betorna, morötterna, bönorna och löken. Blanda ihop balsamicovinäger och olivolja, ringla över salladen. Använd båda händerna och blanda runt.
  9. Tranchera lammet och servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.