Variation på Wallenbergare, väl värd att prova.
Instruktioner
- Se till att färs, grädde och ägg är riktigt kalla.
- Blanda färsen med grädden, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en och en. Smaksätt med färska örter, salt och peppar.
- Forma färsen till 8 biffar på ett vattensköljt skärbräde.
- Stek biffarna i smör i en stekpanna 2 – 3 min på varje sida. Servera med sparrispotatissalladen.
- Tips! Du kan även använda kalvfärs.
- Ljummen sparrispotatissallad:
Skala och koka potatisen. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop smör & rapsolja, senap, salt och peppar. Dela potatisen i bitar. Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering.
Publicerat den
11 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar