Instruktioner
Skär fläskfilen i skivor, dela dem och bryn dem i lite av oljan i en stekpanna. Flytta över bitarna i en stor gryta. Bryn färsen i oljan. Hacka inte sönder den för mycket utan peta försiktigt i den så att det blir ”bitar” av kött. Lägg över dem i grytan. Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs alltsammans i resten av oljan tillsammans med curry och kardemumma. OBS löken skall bara bli mjuk, inte brynt. Lägg över i grytan. Tillsätt hälften av yoghurten, lagerblad, tomatpuré, salt och vatten. Rör om. Låt grytan sjuda under lock en stund så att vätskan kokar in. Hacka paprikorna och lägg dem i grytan. Låt den koka 10 min till – utan lock. Rör ned resten av yoghurten och pressa över citron.
Gott till:
Ris
Sallad
Finhackad färsk gurka
Citron
Russin
Yoghurt
Rostade kokosflingor
Rostade solroskärnor
Salta jordnötter