Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österländsk gryta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Festmat till många!

Ingredienser

Instruktioner

Skär fläskfilen i skivor, dela dem och bryn dem i lite av oljan i en stekpanna. Flytta över bitarna i en stor gryta. Bryn färsen i oljan. Hacka inte sönder den för mycket utan peta försiktigt i den så att det blir ”bitar” av kött. Lägg över dem i grytan. Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs alltsammans i resten av oljan tillsammans med curry och kardemumma. OBS löken skall bara bli mjuk, inte brynt. Lägg över i grytan. Tillsätt hälften av yoghurten, lagerblad, tomatpuré, salt och vatten. Rör om. Låt grytan sjuda under lock en stund så att vätskan kokar in. Hacka paprikorna och lägg dem i grytan. Låt den koka 10 min till – utan lock. Rör ned resten av yoghurten och pressa över citron. Gott till: Ris Sallad Finhackad färsk gurka Citron Russin Yoghurt Rostade kokosflingor Rostade solroskärnor Salta jordnötter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.