Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österrikisk körsbärskaka med citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Passa även att servera till efterrätt med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
  2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Vispa ägulor och florsocker pösigt. Rör ner det i smörblandningen. Blanda vetemjöl med bakpulver och blanda ner det i smeten tillsammans med citronskal.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ner hälften i smeten, blanda väl och vänd försiktigt ner resten. Bred ut smeten i formen och strö över körsbär, Grädda i 175 graders ugnsvärme i 40-45 minuter.
  4. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tutish 26 juli 2009

    Helt okej, krispig och god kant. Den kanske kommer att göras igen, vi får väl se.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.