- Serverar: 15 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Bästa receptet på en personlig favorittårta! Tårtan är en österrikisk mäktig tårta som passar mycket väl till finare kalas.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Riv de oskalade mandlarna och 110 g av chokladen. Vispa äggulor och socker tills det skummar. Vispa sedan lätt in den rivna chokladen och mandeln. Vänd till sist i den hårt vispade äggvitan. Häll massan i en smord och mjölad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbara kanter, och grädda ca 1 timme i 175 grader. Låt tårtbottnen kallna innan den skärs i tre delar.
- De skalade mandlarna hackas och rostas sedan för att användas till garnering av den färdiga tårtan.
- Krämen:
Vispa det rumstempererade margarinet och rör i florsocker, vaniljsocker och 110 g smält choklad. Rör till sist i de uppvispade äggen undan för undan. Dela kakan i tre delar och bred ut krämen mellan, runt om och ovanpå. Garnera med den hackade och rostade mandeln.
- Om du vill frysa tårtan (vilket går utmärkt): ställ den först ca 2 timmar i frysen utan att den är övertäckt. Ta sedan ut den och packa in den noga i folie. Frys in den.
När den ska tinas: tag bort folien med en gång, annars fastnar den i krämen när den tinar.
Publicerat den
26 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar