Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österrikisk Panamatårta

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bästa receptet på en personlig favorittårta! Tårtan är en österrikisk mäktig tårta som passar mycket väl till finare kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Riv de oskalade mandlarna och 110 g av chokladen. Vispa äggulor och socker tills det skummar. Vispa sedan lätt in den rivna chokladen och mandeln. Vänd till sist i den hårt vispade äggvitan. Häll massan i en smord och mjölad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbara kanter, och grädda ca 1 timme i 175 grader. Låt tårtbottnen kallna innan den skärs i tre delar.
  2. De skalade mandlarna hackas och rostas sedan för att användas till garnering av den färdiga tårtan.
  3. Krämen: Vispa det rumstempererade margarinet och rör i florsocker, vaniljsocker och 110 g smält choklad. Rör till sist i de uppvispade äggen undan för undan. Dela kakan i tre delar och bred ut krämen mellan, runt om och ovanpå. Garnera med den hackade och rostade mandeln.
  4. Om du vill frysa tårtan (vilket går utmärkt): ställ den först ca 2 timmar i frysen utan att den är övertäckt. Ta sedan ut den och packa in den noga i folie. Frys in den. När den ska tinas: tag bort folien med en gång, annars fastnar den i krämen när den tinar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.