Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österrisk Guglhupf

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En typisk österrisk kaka till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält fettet, häll i mjölken och låt den bli fingervarm. Häll över den i en degbunke. 2. Rör ut jästen i lite av sockret och blanda ner den i mjölken jämte resten av sockret, äggen, saltet, citronskalet och större delen av mjölet. 3. Blanda resten av mjölet med russin, kointer och mald mandel och arbeta in det till sist. 5. Tag upp degen och arbeta den snabbt smidig och lägg den i en välsmord "Gughupt-form" eller någon annan hög kakform 6. Låt kakan jäsa upp igen ca 15-25 min. Grädda kakan i 180-200 grader varm ugn ca 50-60 minuter. Prövamed sticka, om kakan är färdig. 7. Ta ut formen och låt den svalna 10 min. Stjälp upp kakan och pudra den med florsocker

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.