- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En oväntad god pizzapaj, med mycket gott inuti. Den är också mycket mättande.
Instruktioner
- Ugn: 175º
- Börja med att skiva lök och hacka vitlöken.Värm oljan i en stekpanna, stek löken i ca 3minuter tillsätt vitlöken och stek ytterligare någon minut. Lägg åt sidan.
- Dela degen i två lika stora delar, kavla ut dem till rektangulära plattor på 30 cm x 20 cm. Lägg en av plattorna i en form i samma storlek, med bakplåtspapper i botten.
- Krydda de passerade tomaterna med lite salt, peppar och oreganon, låt stå i ca 15 minuter. Stryk på ett rätt tunt lager tomatsås, lämna ca 3-4 cm runt om. Fortsätt med att fördela löken på tomatsåsen.
- Skär prociutton, salamin och kokt skinka i mindre bitar, fördela dem över löken. Lägg nu på mozzarella, riven ost och basilika över det hela. Lägg på den andra plattan på och rulla ihop och tryck ihop så att den sluter tätt.
- Pensla med vispat ägg blandad med lite vatten över hela pizzan. Gräddas i ugn näst längs ner i ca 25-30 minuter, eller tills den fått fin färg.
Serveras med en god sallad och en kall öl till.
Publicerat den
28 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bra grund som man kan ändra efter tycke och smak. Ska testa den i morgon lördag.
Smarrig pizza som vi ändrade en del på efter vad som fanns hemma. Det blev riktigt safftigt och gott med mozarellan och osten. 14 åringen fixade den här rätten galant men plockade bort den gula löken som säkert hade varit pricken över i:iet, men vi hade vitlöken i tomarsåsen istället. Vi gjorde egen pizzadeg 1/4 paket jäst, 2 dl vatten, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och ca 4-5 dl vetemjöl. Detta kommer vi garanterat att göra igen. Jag vill testa med löken och din frus Gyroskött.
Otroligt god pizza. Kommer att göra den fler gånger och då prova att göra egen deg efter anmawas recept. Toppbetyg
Spännande med "fulttorkad" skinka;) Skämt och sido, det blev en jättegod pizza, fast jag använde vanlig rökt:)