Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oliv- och rosmarinbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det finns ganska få måsten för att lyckas med sitt brödbak – i varje fall för oss glada amatörer. Men när de väl sitter där då är det dags att börja leka lite med olika smaksättningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, häll på vattnet och lös upp jästen. Tillsätt saltet, grahamsmjölet och därefter vetemjölet. Arbeta ihop degen och låt jäsa under handduk i 30 – 40 minuter.
  2. Knåda degen på väl mjölat bord, den kan vara lite kladdig. Kavla ut degen till en stor fyrkant. Strö över oliv- och rosmarinhack.
  3. Rulla ihop degen som en rulltårta. Forma degen som en rundel och lägg över på plåt med bakpapper. Jäs i 30 – 40 minuter.
  4. Värm ugnen till 250 grader. Pensla med kallt vatten och strö lite flingsalt över brödet. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och fortsätt grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler utan handduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.