Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivkex

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Smakrika olivkex som kan bli ostbrickans favorit. Olivkexen är goda tillsammans med en fetaost- och crème fraiche-röra. Blanda bara ca 100 g fetaost och 1½ dl crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, parmesanost och oliver i en bunke. Dela smöret i mindre bitar och arbeta in det i mjölblandningen för hand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Forma degen till 2 rullar, ca 4 cm i diameter och låt dem vila i kylskåp i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skär rullarna i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö flingsalt och rosmarin på kexen. Grädda kexen mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått lite färg. Låt kexen svalna och förvara dem i en lufttät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.