Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivpastej eller Olivada från Almería

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

¡Hola! Idag vill jag presentera dig Olivada eller olivpastej ett enkelt och gott recept som du kan servera det som tapa med bröd eller ost, och det är en bra komplement för pizzor, pastor och sallader med tomat. Detta recept har olika namnen och olika ingredienser på somliga ställen i Spanien, t.ex: Olivada eller Puré de aceitunas (olivpuré) i Andalucía, Paté de olivas eller Paté de aceitunas (olivpastej) i Extremadura och Aragón, Tàperas i Cataluña, och Tapenade i nordöstra Spanien. Du kan läsa mer om denna pastej i soleado.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.- Ta bort oliverkärna (det brukar ta ca 5 minuter).
  2. 2.- Lägga och blanda oliver, rosmarin, timjan, oregano, olivolja och salt i behållaren.
  3. 3.- Förvara behållaren tät sluten i en mörkt plats (det brukar ta ca 1 dag).
  4. 4.- En dag senare, vispa lätt olivmix i en bunke med en vanlig visp eller gaffel. Du måste få en mycket smidig konsistens, som en pastej.
  5. 5.- Lägg den Olivada eller olivpastej i kylen i 15 minuter ungefär.
  6. 6.- Du är redo att servera den Olivada på en tallrik eller du kan antingen sprida den på vissa bröd.
  7. 7.- ¡Que aproveche!
  8. Obs:
  9. – Denna pastej är glutenfritt, laktosfritt, vegetariskt och vegan. – Det viktigaste är att köpa bra kvalitet oliver som har bättre smak och arom. – Nyckeln för att få texturen på pastej är att lägga en bra olivolja, t.ex Oro del Desierto Picual en fantastisk ekologisk olivolja från Almería, med den lägsta surhetsgrad 0’1 (max gräns för extrajungfru olivolja är 0’8 i surhetsgrad).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.