Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olles stora festgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Välj en mjölig potatissort! Räcker till många på festen, eller flera matlådor till vardags.

Ingredienser

Instruktioner

Bryn färsen i fettet. Mosa med en gaffel så att färsen blir grynig. Häll i de krossade tomaterna och låt koka några minuter. Krydda med 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Bryn purjolöken, skinktärningarna och champinjonerna. Skala därefter potatisen och skär dom i centimetertjocka skivor. Lägg en tredjedel av potatisen i botten på en stor form ( ca 30x40 cm ) . Salta på varje potatislager. Slå på hälften av färssås och purjoblandningen. Täck med de sista potatisskivorna. Strö på riven ost och häll på grädden. Ställ formen täckt med alfolie i ugn, 200 grader i 30 min. Ta bort folien och låt gratängen stå ytterligare 20-30 minuter. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kjellg 1 december 2011

    Helt klart en favorit som jag återkommer till ofta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.