Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omelett med salami och bacon

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

Smakrik omelett som gjorde stor succé här hemma, och jag måste tillägga att jag själv blev oerhört nöjd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka löken och bryn den i olivolja. Skiva salamikorven (en fast korv) till cirka 8 tunna bitar, strimla den sedan. Skär baconen i mindre bitar. Skiva vitlöken i tunna bitar. Strimla basilika bladen. Riv ost, om ni inte har färdigriven. Knäck äggen i en bunke och krydda med salt, svartpeppar, nejlikapulver, den skivade vitlöken, några droppar tabasco efter smak.
  2. Stek baconen på hög värme en kortare stund och tillsätt sedan olivolja, löken och innehållet i bunken. Sänk värmen till medelvärme.
  3. Låt omeletten stå ett tag och strö sedan riven osten över den. Krydda gärna hela omeletten lätt med paprikapulver eller chilipulver. Låt osten sjunka in lite och avsluta med att fördela basilikan över omeletten.
  4. Avvakta omeletten till den är redo.
  5. Sådär. färdig att serveras och klar att avnjutas!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.