Balsamvinägern ger god smak till cocktailtomaterna.
Instruktioner
- Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna eller micra det mellan hushållspapper. Låt det rinna av på hushållspapper. Torka ur stekpannan.
- Dela och fräs tomaterna i olivoljan cirka 3 minuter. Tillsätt salt och socker och fräs cirka 1 minut. Ringla över vinägern.
- Blanda ihop ägg, vatten och salt med en gaffel bara så att det blir välblandat.
- Hetta upp rapsoljan och smöret i en stekpanna med sluttande kanter, cirka 22 centimeter i diameter. Häll i omelettsmeten som genast börjar stelna. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.
- Luta pannan och låt den försiktigt glida ner till hälften på ett fat. Lägg på de frästa tomaterna och baconskivorna. Vik över den andra halvan. Garnera med persilja. Peppra.
- Lycka till!
Publicerat den
30 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar