Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oopsie-bröd, LCHF

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Recept på ett lätt och luftigt LCHF bröd som går att använda till mycket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!
  2. Variationsmöjligheter Detta grundrecept går även att använda till bl.a. smörgåstårta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • molian 5 maj 2011

    Hej Har gjort oopsiebröd till langos, men har inte tänkt på botten till smörgåstårta. Tack för tipset. Hälsningar Majsan

  • kamana 2 september 2011

    Oopsie grunden är sååå bra till mkt. bland annat så kan man göra den o bre ut, tunnt i långpanna och sedan använda istället för lasagneplattor. Lite grädde i bechamelsåsen o genast så har du en utmärkt LCHF-lasagne :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.