Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oreo creamcake

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Supergod favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka 10 oreos kakor, ställ åt sidan. Kör 26 st oreos i matberedaren eller kavla sönder dem i en påse, det ska bli fina kaksmulor.
  2. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut blandningen i pajform, 24 cm i dm. Ställ formen kallt.
  3. Smält marshmallows med mjölk på låg värme i en kastrull.Rör om hela tiden tills allt är smält. Ta av kastrullen från värmen och låt det svalna i ca 15 min i rumstemperatur.
  4. Vispa grädden fluffig. Blanda ordentligt av hälften av grädden med marshmallowsblandningen till en jämn smet. Vänd ner den resterande grädden och de grovhackade kakorna.
  5. Häll fyllningen i pajformen, ställ formen i kylen i ca 4 timmar eller över natten.
  6. Sikta florsocker över kakan och skär upp den i bit och njut.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • fivexj 23 september 2010

    Barnen gillade denna. Lite söt men helt ok.

  • jzw0010 2 april 2011

    Det här låter gott! Funderar på att baka den ikväll till vår lag middag... Kan man använda marshmallow fluff direkt istället för att smälta marshmallows? I så fall, hur mycket ungefär (hur mycket blir det när man smälter 28 stora marshmallows?!)

  • angelicaj89 9 maj 2011

    Jättegod, om man är en gottegris som jag :) Och om man älskar oreokakor... Man kan även använda ballerinas kladdkaka med vanilj, då behöver bara tre paket kakor. Tyvärr gjorde jag ett misstag och tryckte kaksmulorna alldeles för hårt i botten, det var väääldigt svårt att skära den sen :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.