Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oreo Choklad Tårta (tarte)

 
Skriv ut

Älskar du oreo och choklad? Då har du kommit rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Börja med att ta bort krämfyllningen från kexen. Krossa oreokexen för hand eller i en matberedare, (om du använder en matberedare släng i kexen hela med kräm). Kexen ska vara helt malda som ett lite grövre mjöl. Smält smöret, blanda med kexen och krämfyllningen, blanda väl. Packa tätt i en springform, min är på 18-20 cm diameter. Använd en sked så är det lättare att fördela och ytan blir len och fin.
  2. Fyllningen: Koka upp vispgrädden, när det börjar bubbla ta bort från värmen och tillsätt hackad choklad och smör. Blanda tills krämen är len och glansig utan bubblor eller ojämn yta.
  3. Häll fyllningen i pajskalet. Dekorera med delade oreohalvor eller chokladgodis och ställ i kylskåpet 2 timmar eller mer, jag föredrar över natten. Servera med vaniljglass, vaniljvisp, bär och frukt, gärna något som bryter av den tunga, rika chokladsmaken. Njut!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.