Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oreo chokladsorbet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk glass. Smeten värms med ägg för fin konsistens. Det här receptet fungerar även med glassmaskin. Hittar du inte Oreokex så går det bra med andra chokladkex. 255 kalorier per portion 13 g fett 6 g protein 33 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulor och -vitor. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt med elvisp. Värm mjölk, choklad och kakao i en kastrull. Häll mjölkblandningen i äggvispet under kraftig vispning.
  2. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm på mycket låg värme ca 5 minuter under omrörning. Obs! Passa noga, börjar det koka blir blandningen grynig. Häll upp blandningen i en form (20x20 cm) och låt svalna. Frys ca 1½ timme, rör några gånger under tiden.
  3. Krossa kakorna, tillsätt dem till sorbeten. Frys ytterligare 1½ timme, rör några gånger undertiden. Servera sorbeten i våfflor ellr bara som den är.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gertluddpowwel 28 september 2013

    Gott! Möjligen att jag minskar kakaomängden nästa gång, stark fyra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.