Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oreo cookies med espressofyllning

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En kaka som ger mersmak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör smör och socker i matberedare. Tillsätt äggulan.
  2. Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten. Blanda snabbt till en smidig deg. Överarbeta inte degen. Rulla degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175º.
  4. Ta ut degen ur kylskåpet och skär den i tunna skivor, ½ cm tjocka. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. De kan ligga rätt tätt tillsammans då de inte flyter ut så mycket när de gräddas. Ställ in plåten med kakorna i kylskåpet i ca 10 min. Grädda i ugnen i 10-12 min. Låt svalna några minuter på plåten och sedan på galler.
  5. Blanda under tiden ihop ingredienserna till espressofyllningen.
  6. Bred lite fyllning på en kaka. Tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå en stund i kylskåpet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.