Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kinesisk matlagning när den är som bäst! En färgglad och knaprig rätt som helt säkert kommer bli en favorit! Det är den i alla fall hemma hos mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda buljong, soja och maizenamjöl väl i en skål. Värm upp en wok- eller stekpanna på hög värme. Strimla fläskfilén i en halv cm tjocka strimlor.
  2. Häll oljan i woken/pannan och hetta upp den men låt det inte ryka. Bryn fläskfilén i oljan. Rör om oavbrutet tills köttet inte längre är rosa, ca 5 minuter. Lägg upp köttet på en bit hushållspapper.
  3. Bryn lök och vitlök i ca 2 minuter under ständig omrörning. Lägg i paprika, broccoli och chilipeppar och bryn ytterligare tills grönsakerna är krispiga, ca 2 minuter.
  4. Tillsätt köttet och buljongblandningen och stek tills köttet blir varmt och såsen tjocknar, ca 5 minuter. Rör i nötterna. Lägg upp riset och köttgrytan på tallrikar. Servera genast.
  5. Vill du ha en magrare variant kan du utesluta cashewnötterna.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Mikkos40 16 augusti 2008

    Mumms!En ny favorit hos oss även barnen gav högt betyg på denna rätt. Lär serveras flera gånger i vår familj. Tack så mycket för receptet.

  • Mizan_ 8 maj 2009

    tyckte denna gryta var supergod, ersatte alla grönsaker i den med wokgrönsaker och tog cayenne istället för chili (hade ingen chili hemma) nötterna på slutet gjorde "pricken över i.et" MVH/ Maria

  • Luzis 19 november 2012

    Riktigt god och enkel gryta som passar bra som vardagsmat.

  • thaiemigrant 5 maj 2014

    Härlig och nyttig gryta, men synd på fläskfilén. Nästa gång wookar jag fläskfilén i oljan med vitlök och chili för att den skall smälta in i rätten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.