Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk gryta med fläskfilé och färs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt gryta när du vill bjuda på något spännande och annorlunda eller om du vill förgylla vardagen med något gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn fläskfilén med 1 msk olja i en stekpanna. Flytta över bitarna i en gryta.
  2. Bryn färsen med 1 msk olja. Hacka inte sönder den för mycket, utan peta försiktigt i den så att det blir "bitar" av kött. Lägg över dem i grytan.
  3. Fräs löken och vitlöken i resten av oljan. Tillsätt curry och kardemumma och tomatpurén, fortsätt fräsa 2 minuter. Lägg blandningen i grytan.
  4. Rör ihop vatten, maizena och hälften av yoghurten. Häll redningen och lagerblad i grytan.
  5. Rör om, koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter. Lägg paprikan i grytan och låt den sjuda 5 minuter till utan lock.
  6. Rör resten av yoghurten i gryta och smaka av med salt och ev. peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.