Den söta doften av kokos och kryddor som spiskummin och kajenn skapar en känsla av Fjärran östern runt bordet.
255 kcal/portion
Instruktioner
- Skala pumpan och gröp ut kärnhuset och den vattniga delen av fruktköttet. Skär pumpaköttet i tärningar.
- Hetta upp solrosoljan i en stor kastrull och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, pumpa, spiskummin, kajennpeppar och hackat citrongräs. Fräs hastigt under omrörning.
- Häll på kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt soppan koka upp och sedan sjuda cirka 20 minuter på svag värme. Skölj och ansa paprikan och tärna den fint.
- Mixa pumpasoppan med en handmixer och smaka av med svartpeppar. Portionera upp soppan i fyra tallrikar och lägg en klick gräddfil på varje. Strö över den hackade paprikan och garnera med persiljeblad.
Publicerat den
2 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott!! Rekommenderas med lite hemmarostad pumpakärnor på också, mums!
Härlig soppa!