Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk räkcurry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När den här curryn ställs på bordet sprider sig ljuvliga dofter av indiska kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av räkorna. Skala schalottenlök, vitlök och ingefära. Tärna schalottenlöken fint. Hacka vitlöken och ingefäran. Skölj auberginen och skär den i 1½ cm tärningar. Tina ärterna.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs räkorna ca 2 minuter. Ta upp räkorna ur stekpannan och lägg åt sidan på en tallrik.
  3. Lägg schalottenlök, vitlök och ingefära i stekpannan. Strö över kryddorna och fräs under omrörning tills kryddorna börjar dofta. Tillsätt aubergintärningar och ärter och fräs några minuter under omrörning.
  4. Häll på buljong, krydda med socker och salt och blanda ner tomatpuré. Lägg på lock och låt sjuda 20 minuter.
  5. Smaka av curryn med salt och citronsaft. Blanda ner räkorna. Strö över hackad koriander och servera, till exempel med basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.