När den här curryn ställs på bordet sprider sig ljuvliga dofter av indiska kryddor.
Instruktioner
- Skölj och torka av räkorna. Skala schalottenlök, vitlök och ingefära. Tärna schalottenlöken fint. Hacka vitlöken och ingefäran. Skölj auberginen och skär den i 1½ cm tärningar. Tina ärterna.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs räkorna ca 2 minuter. Ta upp räkorna ur stekpannan och lägg åt sidan på en tallrik.
- Lägg schalottenlök, vitlök och ingefära i stekpannan. Strö över kryddorna och fräs under omrörning tills kryddorna börjar dofta. Tillsätt aubergintärningar och ärter och fräs några minuter under omrörning.
- Häll på buljong, krydda med socker och salt och blanda ner tomatpuré. Lägg på lock och låt sjuda 20 minuter.
- Smaka av curryn med salt och citronsaft. Blanda ner räkorna. Strö över hackad koriander och servera, till exempel med basmatiris.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar