Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk viltgryta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Inför hösten, lika med jakttid, tänkte jag att det kunde passa med ett recept med viltkött. Dessutom är det en jättegod gryta som du lätt kan skärpa till i smaken bara med att ta lite drygt av kryddorna. Jag tycker att den är bra som den är, men smaken är ju olika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet väl och skär det till lagom stora grytbitar. Skala äpple, banan och lök. Skär löken i skivor och bananen i tärningar.
  2. Bryn köttet i pannan till fin färg. Värm en stekgryta med matfett och fräs upp curry, äpple, vitlök och lök. Häll över det brynta köttet och tillsätt tomatpuré, soja och vetemjöl i grytan. Späd med buljongen och häll i russin, banan, nejlikor och tabasco.
  3. Låt grytan puttra på svag värme i ca 45 minuter, eller tills köttet är mört. Tillsätt crème fraiche alldeles i slutet, rör och blanda den väl i grytan.
  4. Servera den gärna med jasminris, färsk gurka, röd paprika samt vitt bröd och ett gott öl! Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.