- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Denna maträtten är inspirerad av orientalisk mat, gudomligt gott och att den är lätt och snabb att göra är ingen nackdel.
Instruktioner
- Gör ordning såsen då kycklingfiléerna skall koka färdigt i den. Koka upp kokosmjölk, och lägg i buljongtärningen, låt den sjuda i ca 10 min, häll i majsen, olivoljan och smöret, smaka av med salt och peppar, tag den ifrån plattan. Mixa till en slätt sås, låt småkoka samman i ca 15 min, lägg åt sidan.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 3-4 cm stora, salta och peppra dem. Stek dem i 2 msk smör, tills de får vacker färg, tillsätt den hackade löken och låt steka med tills den är mjuk. Lägg nu över kycklingbitarna och löken i en gryta. Tillsätt mixen av majs och kokosmjölk.
- Låt allt koka upp, sänk värmen så att den bara småkokar, tillsätt nu röd curry, buljongtärning, olivolja och smör, rör om och låt det småkoka i ca 20 minuter, smaka av med salt och peppar, tillsätt hackad persilja. Tänk på att röra om ofta, så det inte bränns i botten. Serveras med nudlar eller kokt ris och wokgrönsaker.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En underbar god kycklinggryta, lovar det blir inte sista gången. Tack för en god, enkel gryta, Max betyg 5. MVH Elbrujo
När ska citronen i?
Ja det får bli en kommentar till nu när vi försökt tillaga rätten. Helt ok smaker, men beskrivningen behöver revideras/förtydligas: -Den enda buljongtärningen skall användas i både första och tredje stycket? -Smöret skall användas i samtliga tre styckena? -Och slutligen, som i min tidigare kommentar, när skall citronen i?