Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Osötade dinkelmuffins

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Nyttiga, enkla och osötade dinkelmuffins. Enda sockret kommer ifrån torkade aprikoser. Detta recept har jag lagt ut tidigare, under numera inaktiv medlem, men jag hade missat en del i det receptet, bla ugnsvärme, så jag lägger ut det här igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop kesella, mjölk och ägg i en bunke. Använd en gaffel så att äggulorna går sönder. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll över vätskan och rör ihop. Ställ 10 stora eller ca 12 mindre pappersformar på en bakplåt eller ställ formarna i en muffinsplåt. Fyll varje form nästan ända upp med smeten. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter.
  2. Tips! Byt ut aprikoser och valnötter mot 1 förpackning frysta blåbär och 100 gr mandelmassa.
  3. Jag lägger ibland till solroskärnor och linfrön. Låt fantasin flöda...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.