Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ossa di morto - Italienska mandelkakor

 
Skriv ut

Den här kakan från Livorno bär det makabra namnet "död mans ben". Varför de heter så, vet man inte riktigt, men supergoda är de och det är ju det viktigaste!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna med en gaffel tills de börjar skumma. Tillsätt mandelmjöl, socker, vetemjöl, citronskal och apelsinskal och rör till en smidig smet.
  3. Forma smeten till längder som är ca 5 cm långa och ½ cm tjocka. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem något, så att de inte är alldeles runda.
  4. Grädda ca 20 minuter, till fin gyllene färg. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.