En prisvärd och god variant på Osso Bucco som ursprungligen är en italiensk kalvgryta. Den går bra att förbereda i god tid.
Instruktioner
- Skiva kalkonlåren i 4 cm tjocka skivor, lår med ben kräver en köttyxa. Ta bort skinnet. Skölj och skala morötter och selleristjälkar och skär dem i tunna skivor. Skala löken och hacka den grovt.
- Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en ugnssäker stekpanna eller gryta med lock. Bryn kalkonskivorna runt om och tillsätt morötter och selleri. Fräs 1-2 minuter och tillsätt vin och buljong.
- Skär citronen i tunna skivor och tillsätt den till grytan. Pressa ner vitlöksklyftorna i grytan. Tillsätt lagerblad och örter. Täck med lock och sätt in i ugnen och låt sjuda i 1½ timme.
- Skålla, skala och hacka tomaterna grovt. Lägg dem i grytan när det återstår 20 minuter av tillagningstiden.
- Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med vitt osötat bröd.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar