Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat och ostbiffar.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Otroligt goda, vegetariska biffar som håller ihop mycket bättre än vad vegetariska biffar brukar göra. Tänk på att osten innehåller löpe så helt vegetariskt kan man inte säga att det är men resultatet blir inte lika bra om du väljer t.ex. västan ost som bara har 10% fetthalt.

Ingredienser

Instruktioner

Tina den frysta spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Finhacka löken och fräs den lite mjuk på svag värme. Finriv västerbottensosten. Ta bort kanterna på formbrödet. Skär brödet i små tärningar och mät upp 6 dl, inte alltför löst mätt. Blanda alla ingredienser väl, och smaka av med salt och vitpeppar. Var försiktig med saltet. Mängden avgörs av hur salt osten är. Vill du ha mer smak kan du lägga till svartpeppar och vitlökspulver. Forma till ca 8 biffar. Stek på svag värme i ca 15 minuter tills de fått lite färg och håller ihop väl. Vänd efter halva tiden. Du märker ifall du behöver förlänga tiden, biffen kommer inte bli helt fast i mitten men den ska hålla ihop. Vill du ha lite extra ost smak kan du riva över parmesan som ger en god skorpa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ara66 22 augusti 2012

    Tack så jättemycket för detta recept. Är själv vegetarian sedan lång tid tillbaka och nu har även min nioåriga dotter fått för sig att hon också ska vara det. Problemet är att hon inte gillar alla sorters vegetariska maträtter... I går gjorde vi dessa biffar tillsammans. Och hon GILLADE dem! Jättemycket! Det var dessutom jätteroligt att göra dem. Så vi kommer att använda oss av detta recept många gånger. :-)

  • jhaggstrom 22 augusti 2012

    Vad roligt att höra! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.