Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allt-i-ett frallor med skinka och ost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kalljästa frallor som görs i ordning på kvällen och sedan gräddas till frukost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 16 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 12cm i diameter. Täck hälften av rundlarna med skinka och ost. Lägg på resterande rundlar och tryck till ordentligt runt kanten.
  3. Lägg de dubbla frallorna på en bakpapperslädd plåt. Täck med ett till bakplåtspapper och plastfolie. Ställ plåten i kylskåpet över natten.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut plåten och låt frallorna jäsa i rumstemperatur ca 15 minuter. Pensla med ägg. Strö över sesam- eller vallmofrön. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.