Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffeost med varma hjortron

(1 kommentar)  
Skriv ut

I kaffet har jag ofta kaffeost - det "gnejkar" så ljuvligt och smakar härligt! Här en dessert på stekt kaffeost med varma hjortron som jag fick på ett kalas för hundra år sedan...syndigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tinad kaffeost i tärningar - storlek 2x2 cm ungefär. Värm hjortron/hjortronsylt i en gryta. Fräs kaffeosten under omrörning i het stekpanna i lite smör - tills tärningarna tappat formen och är genomvarma.
  2. Skeda upp varma hjortron över halvtinad glass och lägg en försvarlig hög kaffeost bredvid. Njuuuut av smakerna och ljudet....

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MrsMaja 29 december 2008

    Var hittar man kaffeost när man bor söder om Dalälven?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.