Instruktioner
Tärna kallt smör och blanda den med mjöl och vatten. Tillsätt ett krm salt. Forma ihop till en deg. Slå in i plast och låt stå i kylen ca. 20 min. (Degen håller flera dagar i kylen om den står inplastad)
Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i en smörad pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda skalet tills den fått en ljusbrun färg, ca. 5 min. Pensla det varma skalet med ett ägg så håller det sig frasigt.
Smula fetaosten och riv de andra ostarna grovt. Blanda osten med grädde och ägg. Smaka av med vitpeppar och muskot. Häll blandningen i pajskalet. Grädda tills pajen stelnat. Testa genom att skaka på den. (Ca. 40-60 min) Pajen stelnar även lite när den svalnar.
Låter kalasgott! :) Men om man skulle vilja servera den kall med något kallt tillbehör, ska man då ha helst skaldjur lr går något kallskuret bra med lr? :)
Vi hade den på midsommarbordet tillsammans med de kalla rätterna; sillen och gräddfilen. Så jag tror absolut att det borde funka bra med skaldjur. Men jag tror heller inte att det blir dumt med kallskuret till. Prova!
funade bra på midsommarbuffen!
Mycket god paj, passar perfekt till kräftskivan. Alla ville ha receptet.