Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och kumminkex

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Ost och kummin passar bra tillsammans. Dessa goda kex kan serveras vid flera olika tillfällen. Servera dem som tilltugg till soppor och sallader eller till ostbrickan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt, matfett, riven ost, äggula samt kummin på ett arbetsbord eller i en matberedare. Spara lite mjöl till utbakningen.
  2. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen så tunt som möjligt på ett lätt mjölat bakbord. Kexen får en vacker och arbetad yta om du kavlar ut degen med en s k kruskavel.
  4. Ta ut små rundlar med ett runt kakmått, 4-5 cm i diameter. Lägg sedan rundlarna på en bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda kexen mitt i ugnen 7-9 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.