Brödet som går i grönt blir ett perfekt tilltugg på buffébordet.
Instruktioner
- Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader.
Mixa örterna med lite av mjölken.
Smula jästen i en bunke och rör ut den med örtmjölken.
- Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäsa under bakduk i en timme.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar och platta ut delarna till 20 x 20 cm stora fyrkanter. Skär 2 cm remsor med vass kniv. Vrid dom några varv och lägg dom på ett bakplåtspapper.
- Strö över resten av osten. Låt jäsa i 10 min.
- Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
Låt svalna på galler UTAN bakduk.
- TIPS!
- Sprödvärm gärna brödet snabbt i ugnen innan servering.
Publicerat den
23 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var riktigt gott. Serverade det på vår grillbuffé när jag fyllde 40-år. Ett riktigt härligt bröd som inte mår dåligt av att öka på örtkryddningen tror jag.