Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och örtbröd

 
Skriv ut

Ett snabbakat och saftigt bröd med smakrik ost. Perfekt till soppa, buffé eller utflykten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, riven ost och hackad gräslök i en degbunke. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg och filmjölk och rör tills degen precis kommer ihop.
  3. Stjälp upp på ett mjölat bakbord och knåda tills degen håller ihop och går att forma till en boll. Lägg degen i en form och skär ett kors över, så att du får som 4 bitar, strö över lite mjöl.
  4. Baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills brödet fått fin färg och är genombakad. Brödet är godast varmt eller ljummet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.