Ost- och räkpaj

Denna paj är god att äta både nygräddad, kall och uppvärmd. Den kan göras ett par dagar i förväg och kylskåpsförvaras men helst inte frysas.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Ost- och räkpaj
Källa: Allt om mat
Uppladdad av: agbrant
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
200 g margarin
3 msk vatten

Fyllning:
250 g lagrad Grevé eller Herrgårdsost
500 g räkor med skal
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 ägg
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 bitar
Visningar:
5576
Sparat:
73

Gör så här

Hacka ihop vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl.

Sätt ugnen på 225°.

Riv osten, skala räkorna. Degklä en pajform ca 31 cm i diameter (gärna med löstagbar kant)
Grädda pajskalet i 10 minuter på nedersta falsen.
Tag ut formen, strö osten på botten, lägg på räkorna och häll i äggen söndervispade och blandade med mjölk, grädde salt och peppar.
Grädda ca 30 minuter.

Ska pajen värmas görs detta i 200° ugn ca 15 minuter.

Variation:
Jag har även gjort denna paj med strimlad rökt skinka i stället för räkor och det blir också väldigt gott.

LIKNANDE RECEPT

Räkpaj recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av LT
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.