Ost- och räkpaj

Denna paj är god att äta både nygräddad, kall och uppvärmd. Den kan göras ett par dagar i förväg och kylskåpsförvaras men helst inte frysas.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Betyg (1 röst)
Antal personer
12 bitar
Ost- och räkpaj

Gör så här

Hacka ihop vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl.

Sätt ugnen på 225°.

Riv osten, skala räkorna. Degklä en pajform ca 31 cm i diameter (gärna med löstagbar kant)
Grädda pajskalet i 10 minuter på nedersta falsen.
Tag ut formen, strö osten på botten, lägg på räkorna och häll i äggen söndervispade och blandade med mjölk, grädde salt och peppar.
Grädda ca 30 minuter.

Ska pajen värmas görs detta i 200° ugn ca 15 minuter.

Variation:
Jag har även gjort denna paj med strimlad rökt skinka i stället för räkor och det blir också väldigt gott.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vetemjöl, Margarin, Vatten, Herrgårdsost, Räkor med skal, Mjölk, Vispgrädde, Ägg, Salt, Svartpeppar
Visningar:
6069
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Räkpaj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Kall räkpaj..
över 2 månader
Birgits räkpaj
över 2 månader
Läcker Räkpaj
av LT
över 2 månader
Räkpaj
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.