Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkgifflar med basilika

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Kittla smaklökarna med matiga gifflar fyllda med ost, rökt skinka och färsk basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Dela degen i 16 bitar. Kavla ut bitarna till rektanglar, ca 10x15 cm, på ett mjölat bakbord. Skär 5-6 flikar på ena kortsidan, 6-7 cm långa. Lägg 1-2 skivor skinka, ca 1 msk riven ost och några basilikablad i andra änden.
  3. Rulla ihop degen från kortsidan med fyllning. Lägg över flikarna runt rullen och fäst dem på undersidan. Böj giffeln till en måne. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 230 grader.
  5. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda gifflarna mitt i ugnen i 10-14 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.