Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkgifflar med dragon

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett bekvämt bakpulverbröd recept - går snabbt att slänga ihop. Går utmärkt att frysa. Perfekta att ta med på utflykten. Eller till mellis. Eller till en kopp te i soffan. Varma eller kalla. Fyllningen kan varieras med tex: * salami och skivade oliver * kokt skinka och hackad paprika

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, salt, bakpulver och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på mjölat bord, dela i 16 delar. Kavla ut snibbar, lägg på fyllning och rulla ihop till gifflar. Lägg på klädd plåt. Pensla med uppvispat ägg.
  2. Grädda mitt i ugnen, 250 grader ca 8 minuter.
  3. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.