Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och sparrisomelett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Fänkål och sparris har smaker som passar bra ihop och de ger omeletten en spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka sparrisen.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
  3. Stek omeletten på medelvärme i smör och rapsolja i en stekpanna. Lyft i smeten då och då så att ny smet rinner ner mot botten och stelnar.
  4. Stöt fänkålen i en mortel. Strö ost och fänkål över omeletten när ytan blivit krämig. Lägg på sparrisen.
  5. Tärna gurkan och rör ner den i såsen.
  6. Servera omeletten med sås och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sune43 5 april 2013

    Jättebra recept. Jag gjorde en fritatavariant och halverade sparrisen och la i den innan ytan riktigt stelnat. Därefter rikligt med riven ost över och in i ugnen med pannan i ca 10 min tills man får en fin gyllene yta. Sune

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.