- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Enkel och jättegod paj som absolut inte förlorar på att man byter ut champinjonerna mot skogssvamp.
Instruktioner
- Mät upp mjölet till pajdegen i en bunke och lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i mitten av ugnen, 200 grader, ca 15 minuter.
- Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i en bunke. Tillsätt philadelphiaosten, grädden och äggen.
Rör om och krydda med salt och peppar.
- Skiva svampen tunt och fördela på botten av pajskalet. Krydda med färsk timjan och häll ostsmeten över svampen.
- Grädda pajen i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna något och servera den sedan med en sallad.
Publicerat den
21 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har ändrat följande: Lagt till recept på pajdeg + instruktioner. Tagit bort numreringen i instruktionerna. Satt stor bokstav på en ingrediens.