Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- & svamppaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkel och jättegod paj som absolut inte förlorar på att man byter ut champinjonerna mot skogssvamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet till pajdegen i en bunke och lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i mitten av ugnen, 200 grader, ca 15 minuter.
  3. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i en bunke. Tillsätt philadelphiaosten, grädden och äggen. Rör om och krydda med salt och peppar.
  4. Skiva svampen tunt och fördela på botten av pajskalet. Krydda med färsk timjan och häll ostsmeten över svampen.
  5. Grädda pajen i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna något och servera den sedan med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anneliten75 19 juni 2011

    Har ändrat följande: Lagt till recept på pajdeg + instruktioner. Tagit bort numreringen i instruktionerna. Satt stor bokstav på en ingrediens.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.