Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost, bacon och spenatpaj

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Väldigt mättande och bra till lunchlådor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader .
  2. Pajdegen: Låt smöret bli rumstempererat. Blanda alla ingredienser och forma till en deg, låt vila i kylen i minst 15 min.
  3. Gör under tiden fyllningen. Stek baconet knaprigt i en het panna. Låt rinna av på hushållspapper medan de svalnar.
  4. Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt riven ost, peppar och baconet och rör ihop allt till en smet.
  5. Tryck ut pajdegen i en form (22-25cm).
  6. Skölj spenaten och täck botten av pajdegen med spenat. Häll sedan över äggblandningen och fördela så att osten och baconet, täcker hela formen.
  7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.