- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Väldigt mättande och bra till lunchlådor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader .
- Pajdegen:
Låt smöret bli rumstempererat.
Blanda alla ingredienser och forma till en deg, låt vila i kylen i minst 15 min.
- Gör under tiden fyllningen.
Stek baconet knaprigt i en het panna. Låt rinna av på hushållspapper medan de svalnar.
- Vispa ägg och mjölk i en skål.
Tillsätt riven ost, peppar och baconet och rör ihop allt till en smet.
- Tryck ut pajdegen i en form (22-25cm).
- Skölj spenaten och täck botten av pajdegen med spenat.
Häll sedan över äggblandningen och fördela så att osten och baconet, täcker hela formen.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med grönsallad.
Publicerat den
14 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar