Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och kasslersoppa med gröna vänner

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En ljust limegrön krämig soppa som ger alla råvaror fritt spelrum att gifta sig. Jag gjorde den med en lagrad cheddarost, men det går bra med vilken som helst. Serverades med rostat bröd och blev mycket mättande.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva kasslern i tunna skivor som strimlas och skärs i mindre bitar. Fräs smöret i en stekpanna och bryn kasslern så den får färg. Skär potatis, paprika, purjolök och vitlök i mindre bitar och grovriv osten. Koka vattnet med potatis, purjolök, vitlök och smulad buljongtärning. Låt småkoka i 10 minuter och lägg då i purjolöken och koka 10 minuter till. Ta av från plattan och mixa till en slät massa med mixerstav eller mixer. Tillsätt crème fraiche och grädde, låt koka upp igen under omrörning. Stäng av plattan och rör ner ost och kassler. Rör om till osten löst sig och blivit varm. Smaka av med vitpeppar. Servera gärna med rostat bröd och dekorera med finskurna purjoringar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.