Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och skinkpaj med purjolök

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassiskt ost & skinkpaj med purjolök

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienserna till pajskalet i matberedaren eller för hand. Låt degen vila en timme i kylskåp. Kavla sedan ut den till en rund platta, (om du använder en rund pajform). Klä formen med degen, nagga den med gaffel och grädda ca 10 min 225 grader. Gör under tiden fyllningen. Strimla skinkan och hacka purjolöken fint. Vispa ihop ägg + gräddmjölk och rör ner den rivna osten, salt & peppra! Ta ut pajen ur ugnen och fyll den med skinka och purjolök, häll över äggsmeten & lägg på tomatskivor. Några varv med pepparkvarnen och ställ in i ugnen igen! Grädda ca 30 min. Låt gärna pajen få stå & “vila” lite före servering så den “stabbar” till sig och inte är så lös.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • smarrig 12 november 2008

    Härligt god paj! Var ännu godare dagen efter, då den fått stå till sig lite.

  • ingegerdb 31 december 2008

    En riktigt god paj som blev mycket omtyckt här hemma!

  • Gul13 12 januari 2009

    God paj. Uppskattad av barnen.

  • vidarsson 10 april 2009

    Mkt god och enkel. Funkade bra att kyla ner och värma i ugnen ett par dagar senare.

  • sarco 21 december 2009

    god paj!

  • Corellis 8 april 2010

    Mycket god paj som vi tillagat flera gånger, använder västerbottenost för lite extra smak!

  • Lailaaa 21 juni 2010

    Gjorde den förra året till en Kräftskiva Alla tyckte den var jätte god , Jag med! :-) Kommer göra den igen Tack för Receptet! Mvh Laila

  • ditolina 9 augusti 2011

    Jättegod!

  • jalenah 20 juni 2012

    underbart god paj!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.