Ostar med blåbärsmarmelad och fikonrulle

Goda ostar till fikonrullen är t ex pistaschpecorino, brieost, taleggio och munster.

Ingredienser

Blåbärsmarmelad:
3 dl blåbär
1 msk vatten
1 lagerblad
3 dl syltsocker

Fikonrulle:
300 g torkade fikon
2 msk konjak
40 g pistaschnötter
40 g valnötter
40 g sötmandel
75 g urkärnade dadlar
50 g mörk choklad, 70 %
1 krm mald kanel
1 krm mald nejlika

Tillbehör:
Dessertostar

Betyg (0 röster)
Antal personer
----------
Visningar:
2382
Sparat:
17

Gör så här

Av blåbärsmarmeladen blir det ca 3 dl och ca 30 skivor av fikonrullen.

Marmelad: Koka blåbär och vatten med lagerblad ca 5 minuter, mosa bären mot kanten av kastrullen.

Tillsätt syltsocker, koka upp och sjud 2 minuter. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Låt marmeladen kallna.

Fikonrulle: Klipp bort den hårda kvisten på fikonen. Strimla fikonen och lägg dem i en skål. Häll över konjaken och låt fikonen stå och dra 30 minuter.

Mixa fikonen med mixerstav. Hacka nötter, dadlar och choklad grovt.

Arbeta in nötter, dadlar och choklad i fikonmassan. Forma massan till en rulle, ca 4 cm i diameter. Linda in den i smörgås- eller bakplåtspapper. Lägg rullen svalt ca 1 dygn.

Skär rullen i tunna skivor och servera till ost med blåbärsmarmelad. Garnera gärna med blåbärsris.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.