Ostar med blåbärsmarmelad och fikonrulle

Goda ostar till fikonrullen är t ex pistaschpecorino, brieost, taleggio och munster.

Betyg (0 röster)
Antal personer
----------

Gör så här

Av blåbärsmarmeladen blir det ca 3 dl och ca 30 skivor av fikonrullen.

Marmelad: Koka blåbär och vatten med lagerblad ca 5 minuter, mosa bären mot kanten av kastrullen.

Tillsätt syltsocker, koka upp och sjud 2 minuter. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Låt marmeladen kallna.

Fikonrulle: Klipp bort den hårda kvisten på fikonen. Strimla fikonen och lägg dem i en skål. Häll över konjaken och låt fikonen stå och dra 30 minuter.

Mixa fikonen med mixerstav. Hacka nötter, dadlar och choklad grovt.

Arbeta in nötter, dadlar och choklad i fikonmassan. Forma massan till en rulle, ca 4 cm i diameter. Linda in den i smörgås- eller bakplåtspapper. Lägg rullen svalt ca 1 dygn.

Skär rullen i tunna skivor och servera till ost med blåbärsmarmelad. Garnera gärna med blåbärsris.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Blåbär, Vatten, Lagerblad, Syltsocker, Torkade fikon, Konjak, pistaschnötter, Valnötter, Sötmandel, Dadlar, Mörk choklad, Mald kanel, Mald nejlika, dessertostar
Visningar:
2521
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Makalösa morots
över 2 månader
Blåbärspaj..
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.